Украинските правоохранителни органи повдигнаха нови обвинения срещу бизнесмена Игор Коломойски. Това съобщи

...
Украинските правоохранителни органи повдигнаха нови обвинения срещу бизнесмена Игор Коломойски. Това съобщи
Коментари Харесай

Киев повдигна нови обвинения на Коломойски

Украинските правоохранителни органи повдигнаха нови обвинявания против предприемача Игор Коломойски. Това заяви съветникът на ръководителя на президентската канцелария Сергей Лешченко в канала Telegram.

Бизнесменът е упрекнат в подправяне на документи за прекачване на средства и лишаване на непознато имущество от проведена незаконна група в изключително огромни размери.

Както означи Лещенко, срещу Коломойски бяха повдигнати нови обвинявания в следствения арест в наличието на юрист.

Припомняме, че Коломойски, който е някогашен притежател на " ПриватБанк ", е станал обект на следствие след национализацията на банката през 2016 г. В рамките на процеса по " пречистване " на украинската банкова система, страната пое контрола върху " ПриватБанк ", след което последваха обвинявания за финансови злоупотреби.

Съдът реши да задържи Коломойски в арест за два месеца по съмнение за машинация и пране на пари, като му бе избрана гаранция, но юристите му обявиха, че той няма да заплати гаранцията за освобождението си.

Тези дейности са осъществени през първото тримесечие на 2015 година, за финансиране на офшорна компания и нарастване на личния дял на Коломойски в капитала на банката.

Възходите и паденията в живота на този не изключително обичан предприемач мигновено провокираха безчет клюки, спекулации и подозрения - това ли е в действителност краят на ерата " Коломойски " или е просто зрелищна пиар акция на властта, която неотдавна разгласи нов кръстоносен поход против корупцията.

В събота сутринта, на 2 септември, стана известно, че Игор Коломойски е обвинен в измами и пране на пари.

Бизнесменът отхвърля да е отговорен и отхвърля да разяснява случая пред медиите. В правосъдната зала той нормално е безмълвен и не разяснява нищо. Той не заплати гаранцията, а добродушно отиде в следствения арест.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР